23 Ağustos 2023 Çarşamba

Bazı Türk dizilerinde birbiriyle uyuşmayan şeyler

 Ünsüz dizi eleştirmeninizden herkese selamlar saygılar efendim, bugün sizlere bazı türk dizilerinde pek uyumlu bulamadığım  şeyleri paylaşmak istedim. Sizden tek ricam  bunların benim kendi fikirlerim olduğunu unutmadan yorum yazmanız. Uyarımızı da yaptıysak başlayabiliriz. İlk dizimiz Kardeşlerim, burada oturmayan tek şey başrol karakterleri. İzleyenler bilir, Doruk isminde zengin bir çocuk Asiye isminde fakir bir kıza aşık olmasıyla başlıyor dizi. Burada bir sorun yok dizide çok yakışıyorlar zaten. Fakat dudak yapısı pek fakir göstermiyor. Belki bu doğaldır ama ben pek beğenemedim. İkinci dizimiz Gönül Dağı. Senaryosu olsun, oyuncu kadrosu olsun ailecek toplanıp izlenmelik bir dizi. Ama burada beğenmediğim şey dedikocu rolünü oynayan teyzeler ve protesto sahnelerinde sürekli aynı cümleyi söyleyen kişiler. Bence bu tür sahnelerde kişiler kendi duygularını da katarak oynayabilirler, aynı dizideki oyuncular gibi. Sıradaki dizmiz ise Tozkoparan İskender. Dizide bence Tozkoparan İskender'in peşinde olan kişiyle günümüze gelmesi yerine okçular tekkesinde beraber ok attığı Şüca ile gelmesi gibi bir senaryo yazılabilirdi. 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlara yazın

2 yorum:

  1. Dudak tespitin çok orijinal. Hiç aklıma gelmemişti.

    YanıtlaSil
  2. Mantıken dizide durumu olmayan bir karakter canlandırılıyorsa o karakterin öyle biri olduğunu yansıtmak için illa aynı kıyafetleri giymesine gerek yok fakat bazı dizilerde o tür kadın karakterleri yönetmen izleyiciye yansıtabilmek için daha da dikkat ederek seçerse izleyici diziye daha da odaklanabilir ama bu dediğim gibi oyuncunun doğal dudak şekli olabilir. Bunu biz bilemeyiz.

    YanıtlaSil

Youtube'da gördüğüm gezi vlogları hakkında... ( Genelde yurtdışı)

Merhaba dostlarım, bugün sizlerle uzun süredir planladığım bir yazıyı paylaşacağım. Öncelikle bu bir eleştiridir ve amacım sadece kendi görü...